Beknopte geschiedenis van onze vereniging

Een vereniging opgezet door een klein groepje enthousiaste boulers uit Almere. Begonnen op een parkeerplaats aan het water in Almere Haven, waarbij vanuit een kofferbakkantine de diverse hapjes en drankjes konden worden genuttigd.

Op 20 november 1986 besloten de boulers om er een echte vereniging van te maken, met plannen voor een echte boulebaan, en misschien wel een kantine waar we lekker warm en droog konden zitten. De financiering voor de baan kwam van de gemeente Almere die achter het plan stond voor een heuse vereniging voor jeu de boulers. Maar nu nog een locatie! Die werd ons in de schoot geworpen toen de honkbalvereniging op het klein brandt sportpark ging verhuizen naar elders, en een leuke houten kantine lieten staan. Geweldig! Nu nog de baan!

Met behulp van vele vrijwilligers (waar iedere vereniging van afhankelijk is) werd op een groot grasveld naast de kantine, het gras verwijderd en een dikke laag grind met behulp van kruiwagens, en alles waar grind in kon worden vervoerd, aangebracht. De eerste officiële boulebaan van Almere werd gerealiseerd.

Het ledenaantal groeide gestaag

Het ledenaantal groeide gestaag en we werden een leuke grote vereniging met een toen al te kleine, maar wel gezellige kantine. De vereniging werd 18 mei 1987 officieel bij de notaris ingeschreven door een lid van het eerste uur; George Swart.

De velden werden uitgebreid. Er was behoefte aan een nieuwe grotere kantine. Het geld was er om dit te bouwen met behulp van uiteraard weer die vrijwilligers. Met enorme motivatie en wilskracht van alle leden werd dit prachtige houten gebouw gerealiseerd. Bijna klaar, en toen de nachtmerrie!

Brand in het gebouw bracht ons weer terug bij af. Tot aan de grond toe afgebrand en de volgende dag stonden alle leden met tranen in hun ogen te kijken naar die hoop as. Wat hun nieuwe onderkomen had moeten worden was verdwenen. Gelukkig waren we goed verzekerd! Dus dan maar doorsparen voor een grotere kantine en ….een droom voor elke bouler; een overdekte hal, zodat we ook in de winter zonder handschoenen moonboots en dikke jassen konden spelen.

Enige jaren geleden is deze droom met de inzet van vele vrijwilligers tot stand gekomen.

Wij zijn nu in het bezit van een prachtige kantine met een heerlijke overdekte boulodrome met 18 banen. Dit alles gemaakt op een toekomst met meer leden. Kom eens kijken en genieten van een hapje en een drankje, of gooi eens vrijblijvend gezellig met ons mee.

Tot Ziens bij Jeu de Boules Almere

Cor Swart, voorzitter