Buitenterrein en clubhuis Jeu de boules Almere aangepakt

In Almere Deze Week

ALMERE – Het buitenterrein en het clubhuis van Jeu de Boules Almere zijn deze zomer flink onder handen genomen. Met steun van de gemeente Almere konden de looppaden tussen de banen worden opgehoogd en een graffiti-artist heeft de gevel van het clubhuis opgefleurd.

De tegels op de looppaden waren omhoog gekomen door boomwortels, met het risico op struikelen of verstappen. De gemeente Almere heeft voor nieuwe stoepranden en een flinke lading zand gezorgd. Vrijwilligers van de club hebben daarmee de paden opgehoogd en weer netjes gemaakt. Een flinke klus die inmiddels bijna is geklaard.

Een graffiti-artist heeft op eigen kosten een groot graffitikunstwerk aangebracht op de buitenkant van het clubhuis. Dat moet ervoor zorgen dat andere graffitispuiters uit respect de gevel niet langer bekladden.

Meer dan een vakantiespel

De leden van Jeu de boules Almere komen wekelijks bij elkaar om gezellig te spelen. “Het is meer dan een vakantiespel voor op de camping. Het is een serieuze sport, waarin ook regionale, landelijke en Europese competities en toernooien plaatsvinden”, benadrukt het bestuur. Binnen en buiten spelenBij Jeu de Boules Almere kan iedereen deze spannende sport vrijblijvend proberen. De vereniging beschikt over zo’n 20 buitenbanen en bij guur weer kan overdekt worden gespeeld in de ruime binnenhal. Er is verder een gezellig clubhuis met een terras voor een hapje en een drankje.

Nieuwe leden welkom

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Geïnteresseerden kunnen twee keer gratis en vrijblijvend meespelen, alvorens te besluiten om lid te worden. Op woensdag- en zondagmiddag wordt ‘mêlee’ gespeeld, wat betekent dat iedereen die komt in een doublette of triplette ingedeeld wordt.

Jeu de Boules Almere is gevestigd op het Klein Brandt Sportpark 2, naast handbalvereniging Havas. De parkeerplaats is bereikbaar via de Muziekdreef. Meer informatie via 06-38550615 of www.jeudeboulesalmere.nl