Nieuwsbrief Almere Plus tekst

Uit de nieuwsbrief van AlmerePlus augustus 2018

4. Jeu de Boules Almere

Gezelligheid staat voorop bij de vereniging die sinds halverwege de jaren tachtig bestaat en ongeveer 110 leden heeft. Je kunt zomaar op woensdagmiddag of zondagmiddag binnen lopen als er recreatief wordt gespeeld. Er is altijd iemand die je vriendelijk ontvangt en je mag meteen met ballen van de club proberen of je het leuk vindt.

“Je raakt er aan verslaafd”, aldus een van de leden van ‘Jeu de Boules Almere’. Zij werd lid door de liefde, een ander bij toeval of via vrienden.
De jongste leden zijn veertigers en het oudste lid een actieve 92-jarige. Er zijn ongeveer evenveel dames als heren lid van deze vereniging en de contributie bedraagt € 110,– per jaar waarvoor je vier keer in de week kunt spelen.

De club is aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond en je kunt ook wedstrijden spelen. Voor competitiespelers is er de mogelijkheid om te trainen op dinsdagavond en zaterdagmiddag, waar dan ook de recreatieve spelers welkom zijn. Jeu de boules is geen zomersport meer. Het hele jaar door wordt er gespeeld, bij mooi weer op een van de 24 buitenbanen. In de winter en bij slecht weer wordt er ‘gebould’ op 18 banen in de prachtige nieuwe hal waar de komende winter ook verwarming wordt aangelegd.

Behalve activiteiten op de prachtige locatie in Almere, doen de leden ook mee aan het Poldertoernooi met Lelystad en Zeewolde. Het hele jaar door worden er thematische toernooien georganiseerd, zoals het Herfsttoernooi, met hapjes en prijzen in de Herfstsfeer. Voor wedstrijdboulers zijn er toernooien in het hele land. ‘Jeu de Boules Almere’ heeft zelfs een Nederlands Kampioen: Frieda. Ze werd kampioen bij de Vrouwen “triplette”, een speelvorm van drie tegen drie.

Voor wie zich nog Jeu de boules van de camping herinnert gaat er hier een wereld open. Welke ballen je moet gebruiken hangt af van de maat van je hand, tussen 71 en 76, en daarbij past een bepaald gewicht bal tussen de 650 en 800 gram, wel of niet roestvast. De aanschaf van eigen ballen is niet meteen noodzakelijk. Je bent van harte welkom om eerst eens kennis te maken met deze helemaal door vrijwilligers gerunde vereniging. Ook al denk je in eerste instantie: dit is niets voor mij, de kans is groot dat je ook verslaafd raakt aan de sport en vooral aan de gezelligheid.

Het prachtige clubgebouw is ook nog te huur voor feesten en partijen, incl. een lunch of een borrel. Jeu de boules Almere is gevestigd in het Klein Brandtsportpark in Almere Stad, nabij de voetbalvelden van AS80. Informatie is te vinden op de website, www.jeudeboulesalmere.nl