Uit de Almere Deze Week mei 2018

Nieuw bestuur Jeu de Boules Almere ambitieus

Door Wesley Verboom
KLEIN BRANDT SPORTPARK – Door velen wordt jeu de boules, ofwel petanque, gezien als een spelletje dat je vooral op de camping doet, bij voorkeur onder het genot van een zomerzonnetje. Dat de sport ook fanatiek in clubverband wordt beoefend is minder bekend. Jeu de boules Almere wil daar wat aan doen.

“We willen graag groeien als vereniging”, vertelt voorzitter Cor Swart. “Sinds begin april is er een nieuw bestuur actief en dat bestuur heeft ook als doel om de vereniging beter op de kaart te zetten, want het is een gezellige en laagdrempelige sport”, benadrukt Swart.

Zowel de binnen als- de buitenbanen van de vereniging zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. “Ons ledenbestand is overigens zeer divers. Ons jongste lid is 14 jaar en ons oudste lid maar liefst 92 jaar”, zegt Swart, die daarna meer vertelt over het jeu de boules in competitieverband. “Het is een spel, waar veel tactiek bij komt kijken en waar je door een mindere beurt kunt verliezen.”

Jong en oud

Hoewel er fanatiek wordt gespeeld, draait het bij de club vooral om gezelligheid. “Er kan recreatief worden gespeeld of meegedaan worden aan competities van de Nederlandse Jeu de Boules Bond, maar er is geen echt selectieteam. Dat ambiëren we ook niet. Het nieuwe bestuur wil graag meer mensen bekendmaken met de sport die geschikt is voor jong en oud. Een ander speerpunt is het organiseren van leuke activiteiten, zoals een familiedag met een barbecue.”

Jeu de Boules Almere, dat is in 1986 is opgericht, nodigt iedereen uit om eens langs te komen. “Het is bij ons net één familie, je wordt letterlijk bij de hand genomen door één van onze leden. Daardoor voelen nieuwe leden zich direct thuis.”

Meer informatie: www.jeudeboulesalmere.nl

Artikel geplaatst op: 22 mei 2018 – 10:28